Om oss

Välkommen till Kulturarv Djurhamn!

 

Vi har en spännande marin historia som vi samlar och sprider kunskap om genom
projekt och events.


Perioden 1520-1680 var Djurhamn örlogshamn och en viktig marin mötesplats.


Även i dag präglas Djurhamn av marin verksamhet med Kustbevakningen, Sjöräddningen, båtvarv och båtklubbar.


Så snart coronapandemin lättar återupptar vi vår programverksamhet.

STYRELSEN 2020

August Boj

ordförande, har tidigare arbetat med kunskapslyftet Vasakungarnas Djurhamn och varit projektledare för Sjöhistoriska Stigen. Har arbetat med kulturturism inom Sveriges Turistråd och med kulturarvsfrågor inom Riksantikvarieämbetet. Djuröbo sedan ett par decennier. Tycker det är kul att jobba ideellt med samhällsutveckling!

  august.boj@gmail.com - 070-529 02 75

Carin Mogerud

vice ordförande med ett stort historieintresse i synnerhet kring stormaktstiden. Älskar Östersjöhavet och båtlivet i Stockholms Skärgård! Idéentreprenör, Eventkoordinator, fru, mor, dotter och syster. Driver med familjen Vita Grindarna på Djurö. Vurmar för dialog och möten mellan människor i alla åldrar, olika bakgrunder och skeden i livet.  

Janurban Modigh 

sekreterare o webmaster, pensionerad IT- och managementkonsult. Har funnits på Djurö sen 1979 och är sedan några år tillbaka fastboende på Fladens nordöstra strand. Är uppvuxen inom nykterhets-rörelsen där jag har fått min skolning i föreningslivet. Är gediget intresserad av Djurö-Vindös historia och ser med stor entusiasm fram mot arbete och utveckling av föreningen och av området Djurhamn.
    ju.modigh@gmail.com - 070-251 37 07

Maria Hanspers Bergström

styrelseledamot, med stort intresse för nutid och historisk tid om allt som rör Djurö med närområde. Året-om-boende sedan 2017 och sommarboende sedan 1950 på Gården (Djurö Gård) där man bl a byggde sandskutor och briggen Joel, på 1870-talet. Sjätte generation Djuröbo, på mödernet skärgårdsrötter från 1600-talet. Tidigare organisationskonsult, familjeterapeut och utbildare.

   maria.b@bergstroms.org  -  070-725 38 88

Pontus Brolin

styrelseledamot, arbetat med evenemang, möten och hospitality sen barnsbenen sprang på hotell Hasselbacken i Öregrund på 70 talet. Idag Djuröbo med ett hjärta för havet, möten mellan människor och upplevelser. 

Hans Hjalmarsson

styrelseledamot, som de flesta kallar Hjallis, flyttade in i det nya se6niorboendet vid Kyrkvägen på Djurö 2019. Hans är en glad pensionär med mycket humor. Han har arbetat inom förlagsbranchen i stort sätt hela sitt liv. Hans engageras sig i vårt arbete med Djurhamns Hembygdsarkiv och hjälper till med vår marknadsföring.

Kerstin Olesen

Ekonomiansvarig. Engagerad förening- och djuröbo sedan mitten av 1970-talet. Arbetar med ekonomi i Gustavsberg. Vald till styrelse-ledamot och kassör på årsmötet 2020-02-15.

Gunn Johansson

styrelseledamot, marinhistoriskt intresserad och fritidsboende på Djurö sedan 20 år. En av grundarna av Stiftelsen Vasakungarnas Djurhamn och arrangör av ett vetenskapligt symposium om Djurö och Stockholms skärgård. Båtsmansättling, Arbetspsykolog och tidigare ordförande i Djurö Konst & Kultur.

Daniel Martinez

styrelseledamot, driver tillsammans med sin sambo Åsa Hjalmarsson Sjösala förlag med säte och kontor i Stavsnäs Vinterhamn. Förlaget ger sedan 2011 ut klassiker i pocketformat men även litteratur av intressanta debutanter. Ofta utgör utgivningen  en del av samhällsdebatten. Daniel och Åsa bor i Stavsnäs har barn i skolåldern, därmed väl förankrade i Djurhamn.

Valberedning: Ann-Charlotte Modigh, Maria Jesus Löfgren samt Ann Lindholm

Vi är en grupp engagerade personer som brinner för Djurhamn och vårt stora maritima kulturarv.


Vi älskar att utveckla och förändra för framtiden. Vi brinner för att se vår ö och närområde utvecklas och öka möjligheten för flera att få lära om vår historia och byggd.


Därför har vi startat Kulturarv Djurhamn, en förening med marinhistoriskt perspektiv i en modern form.

Kontakta oss gärna

 

Kulturarv Djurhamn

Högmalmsvägen 1

139 73 Djurhamn

 

info@djurhamn.eu

 

Bli medlem och stöd vårt arbete! Du är varmt välkommen!

 

  • Vuxna 150 kr.
  • För personer under 18 år och över 70 år 100 kr.
  • Företag 500 kr.

 

Betalning via Swish 123 306 89 39 eller till bankgiro 631-5600. 

Ange namn och epost adress.

 

Om inte alla uppgifter får plats att skriva, var vänlig skicka ett kompletterande mail till info@djurhamn.eu

Föreningen Kulturarv Djurhamn hanterar medlemmarnas personuppgifter enligt den nya dataskyddsförordningen, GDPR.

 

De uppgifter vi använder för vår verksamhet är namn och mailadress. Ändamålet för dessa uppgifter är utskick av program och övrig information samt för att upprätthålla vårt medlemsregister. Den lagliga grunden för föreningens hantering av personuppgifter är samtycke. Samtycket kan när som helst återkallas men innebär samtidigt att medlemskapet i föreningen upphävs. Föreningen hanterar endas personuppgifter för medlemmar. Om medlemskapet upphör raderas uppgifterna.


Vid frågor om vår hantering av personuppgifter, kontakta oss på info@djurhamn.eu