Konstnärer i Djurhamn

Konstnärer i Djurahamn

... under kostruktion

Håkan Dahlström

Delfinen vid kyrkbyggan
Håkan Dahlsträm är skulptör, utbildad Konstfack skulptur & Idun Lovén skulptur. Jobbar de senaste åren mycket med ljusskulptur. Även betong, brons, terracotta och grässkulptur. Formmässigt jobbar jag ofta med utgångspunkt från förvandlingar (abstrakt), men också figurativt, människan. Gör även film och video.

Peter Bergman

Peter Bergman född 1947 har genom sitt engagemang för Stavsnäs- Djurö och Värmdö konstnärer utvecklat konst och kulturengagemanget både lokalt ute i Stavsnäs och för hela Värmdö. Peter har använt sin grafiska kunskap i scenografier för olika teateruppsättningar på Värmdö. Inom konsten skapar han i akvarell, tempera och blandteknik. Han arbetar ofta i en abstrakt naturlyrik, där ljuset är närvarande i skuggorna. Deltar och är engagerad i Värmdö konstrunda och höstsalong. Ansvarar för konstutställningar på Byskolan i Stavsnäs. Sitter i styrelsen för Värmdö konstnärer där han har ett stort engagemang att driva verksamheten framåt, bidrar med sin kompetens till marknadsföring och affischering där hans grafiska konstnärskap används. Peter är en entusiasmerande person med många kulturella järn i elden! Att titta in i ögonen som är framtiden är ett spännande inslag i hans konstnärskap! Peter är en eldsjäl i sin kulturella gärning för Värmdö!


Mob: 0733-94 50 00.  peter@grafiskform.eu

Eva Skarbäck

Jag är verksam på Djurö och har varit yrkesverksam som keramiker sedan 1990. Jag arbetar helst med keramik, porslin och glas för att jag uppskattar materialets formbarhet och det motstånd som det erbjuder mig. Konstrasterna som det skira porslinet ger mot det färgstarka och robusta lergodset. Har bl.a. ställt ut på Mobila Konsthallen, Arvika Konsthantverk, Liljevalchs vårsalong, Sintra och Kaolin.