Konst o Kultur

  På den här sidan så visar vi upp vilka konstnärer eller konsthantverkare som är aktiva i Djurhamn (dvs vårt verksamhetsområde). Dessutom vad det finns för arenor där konst finns eller kan visas upp.

  Om du är konstnär eller konsthantverkare eller känner till en arena som vi inte har med här hör av dig till vår webbmaster Janurban Modigh med text och bilder så lägger vi till dessa uppgifter. Janurban nås på ju.modigh@gmail.com eller 070 251 37 07.

Konst och kultur arenor på/i Djurhamn

Djurö Kulturhus

Samlingsokal på Djurö för föreningar att utnyttja för sammankomster utställningar etc.

Stavsnäs Byskola


Samlingslingslokal i Stavsnäs som disponeras av Konst och Kultur Djurö Stavsnäs.

Lokalen anväds fitigt för teater- och musikföreställningar.

Konstnärer i Djurahamn

Håkan Dahlström

Delfinen vid kyrkbyggan
  Håkan Dahlsträm är skulptör, utbildad Konstfack skulptur & Idun Lovén skulptur. Jobbar de senaste åren mycket med ljusskulptur. Även betong, brons, terracotta och grässkulptur. Formmässigt jobbar jag ofta med utgångspunkt från förvandlingar (abstrakt), men också figurativt, människan. Gör även film och video.

Peter Bergman

  Peter Bergman född 1947 har genom sitt engagemang för Stavsnäs- Djurö och Värmdö konstnärer utvecklat konst och kulturengagemanget både lokalt ute i Stavsnäs och för hela Värmdö. Peter har använt sin grafiska kunskap i scenografier för olika teateruppsättningar på Värmdö. Inom konsten skapar han i akvarell, tempera och blandteknik.

  Han arbetar ofta i en abstrakt naturlyrik, där ljuset är närvarande i skuggorna. Deltar och är engagerad i Värmdö konstrunda och höstsalong. Ansvarar för konstutställningar på Byskolan i Stavsnäs. Sitter i styrelsen för Värmdö konstnärer där han har ett stort engagemang att driva verksamheten framåt, bidrar med sin kompetens till marknadsföring och affischering där hans grafiska konstnärskap används. 


Mob: 0733-94 50 00.  peter@grafiskform.eu

Eva Skarbäck

  Jag är verksam på Djurö och har varit yrkesverksam som keramiker sedan 1990. Jag arbetar helst med keramik, porslin och glas för att jag uppskattar materialets formbarhet och det motstånd som det erbjuder mig. Konstrasterna som det skira porslinet ger mot det färgstarka och robusta lergodset.

  Har bl.a. ställt ut på Mobila Konsthallen, Arvika Konsthantverk, Liljevalchs vårsalong, Sintra och Kaolin. Medlem i Blås o Knåda

Gunnar Stenstöm

  Mina produkter är drejade i stengods. Glasyrerna varierar jag med olika mineraler och oxider.

  Bränningen sker i 1240 grader i oxiderande eller reducerande atmosfär.

  Mina alster dekorerar jag med raka genometriska mönster som jag skapar med schbloner och flera lager av glasyrer eller engober.

  Högmansvägen 3, 139 73 Djurhamn

070 335 93 66

  -- välkommen att hälsa på --

Nina Norre

  Nina är grundare av Norreform där hon har varit verksam i ca 40 år med att måla och producera kort. 1980 skapade hon textila kort som anpassades efter olika företags önskningar, likväl som egna kollektioner gjordes.

  Under 90-talet gick hon över till dagens akvarellkort med det lilla överraskningsmomentet.

  Nya motiv skapas ständigt medan vissa storsäljare har funnits i över 20 år

  Högmansvägen 3, 139 73 Djurhamn

070 335 93 66

  -- välkommen att hälsa på --